Åminnen siirtolapuutarha on tarkoitettu vaativille ihmisille, jotka haluavat nauttia kesästä täysin siemauksin.
Tätä varten on Åminnen vapaa-ajankeskus Oy kehittänyt edullisen tavan nauttia kesästä ja talviaikanakin kaavoittamalla seudun ainoan täydellisen siirtolapuutarhan meren tuntumaan pienvenesataman-alueen ja uimarannan läheisyyteen.

0092

Siirtolapuutarhaelämä on vaivatonta vapaa-ajanviettoa. Alueelta löytyy lähes kaikki tarvittava, mukaanlukien tiet, käyttövesi ja jätehuolto, saunat ja kylpytynnyrit, grillikota, huvimaja, parkkipaikat unohtamatta yleisiä virkistysalueita leikkikenttineen jne. Kaikki alueen huoltotoimenpiteet tehdään Åminnen Siirtolapuutarhan toimesta ja kuuluvat yhtiövastikkeeseen joka tällä hetkellä on 350 euro vuodessa.

VILLA ÅMINNE

Pasted Graphic

Screen Shot 2016-07-03 at 20.48.59

Screen Shot 2016-07-03 at 20.49.07

villaåminne_köksbild


Kahden vuoden suunnittelun tuloksena ja monen asiakkaan toiveen mukaisesti esiteltiin 2016 uuden mökkimallin, Villa Åminnen; joka on moderni ja ilmaava mm länteen avautuvalla lasisella julkisivulla. Korkeampi sisäkorkeus tekee parvesta tilaavamman ja mukavamman käyttää. Mökki on niin iso kuin rakennuskaavan sallii , eli 23 neliömetriä + parvi 9 neliömetriä. Parvelta pääsee hätätapauksessa ulos hätäuloskäytävän kautta. Keittiökalusteet ovat suunniteltu juuri tätä mökkityppiä varten ja sisältävat kaappien ja laatikoiden lisäksi myös jää-pakastinkaapin sekä uunin ja kaksi keittolevyä. Suuret työtasot, tuuletin sekä mikrouuni ja vaatekomero

Villa Åminne on loistava mökkimalli, melkein tuplasti isompi kuin mökit jotka rakennettiin vain 5-6 vuotta sitten. Sopii erinomaisesti myös lapsiperheillekin. Villa Åminne rakennetaan tulevana vuosia.
Katso myöskin ”kausitiedot”.


048 åminni 002
0051Asunto Oy Åminnen siirtolapuutarha perustettiin 1990-luvun alussa. Toimintaa on tämän jälkeen laajennettu harkitusti. Rauhallisen laajentumisen taustalla on ollut ajatus siitä, että kaikille uusille asukkaille annetaan mahdollisuus sulautua rauhassa tähän edulliseen mutta suosittuun asumismuotoon luonnon helmassa meren läheisyydessä. Vuotuisen laajentumisnopeuden on jatkossakin ajateltu pysyvän maltillisena, korkeintaan muutamassa mökissä. Tämän vuoksi onkin tärkeää ottaa aikaisin yhteyttä, jotta varmistatte oman paikkanne meren äärellä! Tarjolla on myös edullinen rahoitusmahdollisuus.

IMG_0808IMG_gul

Pasted Graphic

Siirtolapuutarhat Åminnessa täyttivät 25 vuotta vuoden 2017 aikana ja silloin siellä oli 32 puutarhamökkiä. Vanhempia mökkejä ei ollut myytävänä ensimmäisten 20 vuoden aikana, lukuunottamatta muutamia sukupolvenvaihdoksia ja poismuuttoja Vaasasta. Ajan myötä ihmisten ikääntyessä heidän elinolonsa muuttuvat ja siten ”käytetty” tulee myyntiin. Sopivalle hinnalle löytyy aina ostaja, mutta jokaisen tulee ymmärtää, että pari/kolmen omistusvuoden jälkeen vanhempaa mökkiä ei voi myydä juurikaan korkeammalla hinnalla kuin uutta, ei edes Åminnessa. Pitkällä tähtäimellä siirtolapuutarhamökki on kuitenkin todella hyvä ja tuottoisa sijoitus. Mielenkiintoisia vaihtoehtoja kannattaa etsiä kotisivuiltamme alaotsikosta ”kausitiedot”.
Siirtolapuutarha on organisoitu asunto-osakeyhtiön kautta, Asunto Oy Åminnen Siirtolapuutarha. Yksi osake oikeuttaa hallinnoimaan tiettyä siirtolamökkiä sekä 300 m2 suuruista viljelypalstaa miellyttävää vapaa-aikaa varten. Oy Åminnen vapaa-ajankeskus pinta-ala on 9 hehtaaria.


Pasted Graphic

Pasted Graphic


Mökeissä on jääkaappi, mikroaaltouuni, keittomahdollisuus, keittiökaappi sekä vaatekaappi. Lämmitystä varten on patteri ja varustukseen kuuluu myös valaistus sisällä ja ulkona. Jokaisessa mökissä on oma sähkömittari, joten kukin osakas maksaa vain omasta  sähkönkäytöstään. Mökeissä on kemiallinen vene/asuntovaunutyylinen käymälä.

piehuo 002

Jokaisella tontilla on 4 m2 ulkovarasto. Varastoon voidaan asentaa vaikka modernin WC-istuimen, jos haluatte oman käymälän. Varasto sähköistetään valoilla ja pistorasioilla. Myyjä perusmaalaa talon ja ulkovaraston ulkopuolelta.


bastubild
Pasted Graphic 2

Pasted Graphic 3

Asuntoyhtiö vastaa kaikesta normaalista huoltotyöstä, kuten veden saatavuudesta, jätteiden käsittelystä, teiden kunnossapidosta yhteisestä saunasta kylpytynnyreineen, kiinteistöverosta ja liittymistä sekä muista mahdollisista yleisistä kustannuksista.

001620025

Pasted Graphic 1Nämä veloitetaan omakustannushintaan vuosittaisena vastikkeena osakkailta. Vastikkeen suuruus on viimevuosina ollut noin 400 euroa vuodessa, nyt 350€. Osakkailla on myös oikeus ja mahdollisuus osallistua yhtiökokouksiin, jossa käsitellään yhtiön asioita. Saunojen määrä alueella on mitoitettu siten, että jokaista 10-15 mökkiä varten on yksi sauna. Lämmin suihku joka saunassa, keväältä syksyyn. Kaikkien yhteisessä käytössä on myös vesikäymälöitä ja kompostoiva käymälöitä. Käymälöiden määrää lisätään tarpeen mukaan.

Lisätoimituksena ilmalämpöpumppu voidaan asentaa omakustannushintaan. Edullisen lisälämmön lisäksi pumppu voi kuivata sisäilman tai jäähdyttää sitä kuumina kesäpäivinä hyvien yö-unien takaamiseksi. Suuri osa asiakkaista haluavat pumpun valmiiksi asennettuna mökkiinsä.
Vapauden tunne ja yksityisyys on tärkeä osa siirtolapuutarhaa. Jokainen saa itse vapaasti valita milloin täällä viettää aikaansa, mitään rajoitteita esimerkiksi vuodenajan suhteen ei ole.

kanotSiirtolapuutarhan porakaivon vesi on vapaasti käytettävissä kastelua varten. Yksi vesipiste per mökki.

006
Åminnessä on runsaasti hyviä vapaa-ajanviettomahdollisuuksia sekä mielenkiintoista koettavaa. Satama-alueen reunustamat idylliset vanhat venevajat tuovat tuulahduksen vanhasta saaristolaiselämästä. Satama-alueen vieressä, muutaman minuutin kävelymatkan päässä siirtolapuutarhasta, on suojaisa ja hyvin varusteltu uimaranta. Uimarannan vieressä on kesäravintola.
Badstrand
åminni 003

Ravintolalla on monipuolinen ruokalista ja A-oikeudet. Ravintolaan liittyen on hyvätasoinen minigolfrata jolla voi kokeilla taitojaan pientä maksua vastaan. Yleensä muutaman kerran kesässä järjestetään tanssipaviljongissa suositut tanssit, jotka keräävät paljon innokkaita tanssijoita rannikolta.


011


Veneilystä kiinnostuneilla on mahdollisuus vuokrata kunnalta venepaikka pienvenesatamasta siirtolapuutarhan läheisyydessä. Osakkaiden käytössä on lisäksi vene ja kalastusoikeus, kunhan on maksanut valtion kalastuksenhoitomaksun.044Ranta-alueella on myös Pohjoismaiden suurin perinnevenemuseo. Lähettyvillä on myös korkeatasoinen mökkikylä yöpymistä varten tarjoiluineen. Jos taas haluaa nauttia hienoista jokimaisemista voi piipahtaa kävelyllä Maalahden joen varrella tai jos haluaa lenkkeillä tai pyöräillä voi koluta läheisiä metsäteitä.

Tutustu mielellään Åminnen siirtolapuutarhaan, mutta jätä autosi vierasparkkipaikalle vähän ennen asutusta. Nykyään lapsia leikkivät usein alueella ja läpiajo on siksi ei enää mahdollista.

0088
Kokoontumispiste juhlallisille tapahtumille


Uusi tonttialue

Syksyllä 2017 kunnostettiin 3 uutta tonttipaikkaa varattuja mökkimalli Villa Åminnea varten. Tontit ovat huomattavasti korkeammalla kun muut tontit. Ne ovat siirtolapuutarha-alueen hienoimmat tonttipaikat. Ensimmäinen mökki myytiin tammikuussa.

DSC_0763

DSC_0773

DSC_0776

DSC_0812

TILAA NYT !!